Amsterdam Bed and Breakfast Association

Voor professionele bed and breakfasts in Amsterdam

ABBA

De Amsterdam Bed and Breakfast Association (ABBA) is een initiatief van een paar B&B eigenaren in Amsterdam, die de professionele B&B's op de kaart willen zetten.

Aanleiding

De stormachtige ontwikkelingen van de laatste jaren (heel veel nieuwe B&B's, commerciële couch surfing met Airbnb en Wimdu) vragen om een verdere professionalisering van ons vak als B&B eigenaar. Door het bundelen van krachten en het delen van ervaringen kunnen we die professionalisering sneller realiseren, zo denken we.

Doel: een gezonde B&B branche

De initiatiefnemers willen de professionele bed and breakfasts van Amsterdam duidelijker op de kaart zetten. Uiteindelijk zou het als een soort keurmerk voor de professionele, legale B&B's kunnen zijn. Ook willen de oprichters de belangen van de B&B's in Amsterdam behartigen, onder meer richting de gemeente. Daarnaast kunnen we elkaar onderling versterken door kennisuitwisseling en samenwerking.

De initiatiefnemers

Een aantal B&B eigenaren hebben de koppen bij elkaar gestoken: Janneke Bartlema (B&B Alexander),  Petra Faber (The Warehouse), Hugo Lingeman (voorheen: De Korenbloemen), Kitty Seur (Lieve Nachten) en Rita Pijnappel (Vondel View).

Activiteiten

We organiseren een paar keer per jaar een bijeenkomst waarin we nuttige informatie uitwisselen over het runnen van een B&B (van marketing of juridische zaken tot marktontwikkelingen of regelgeving). Daarnaast zorgen we voor informatie over diverse ontwikkelingen in de stad en houden we vinger aan de pols bij de gemeente over hun plannen.

Wat de stichting beoogt:

• verdere professionalisering van de B&B branche in Amsterdam e.o.
  • belangen behartigen bij officiële instanties zoals de gemeente
  • kennis delen en samenwerken

Je aansluiten?

Begin dan met onze Facebook page te liken en ons te volgen op Twitter.

Op de contact pagina vind je een aanmeldformulier om je op te geven als donateur van ABBA.